Följ med SPF till Bornholm i sommar

Datum: 13-15 augusti 2014 (3 dagar)

 
Denna resa är endast för SPF- medlemmar
 
Mitt i Östersjön ligger kontrasternas ö Bornholm – Östersjöns pärla och ett Norden i miniatyr. Här finner du branta klippkuster, milslånga sandstränder, vackra ljunghedar, fruktbara åkrar med välskötta bondgårdar, rundkyrkor och fiskelägenas gator som kantas av stockrosor, mullbärsträd och de färgglada typiska låga byggnaderna. Bornholm erbjuder dig såväl kultur, historia, vackra byggnader, fager natur som en glimt av storstaden i form av shoppinggator och restauranger. Resan genomförs i samarbete mellan Ryssbybygdens buss och SPF:s distrikt i Kronobergs län. 
 

Dag 1. Vi beger oss till Bornholm

Vi avreser på morgonen söderut mot Skåne och Ystad där Bornholmstrafikens färja till Bornholm avgår kl 12.30. Överfarten tar ca 80 minuter så det finns tid för shopping och lunch. Vi kommer till Bornholms största stad Rönne där vi checkar in på centralt belägna Hotell Griffen. 
 
Under eftermiddagen gör vi en utflykt till det omtalade skogsområdet Allmänningen med sin fantastiska flora. Här ligger också ett av Danmarks högsta berg, Rytterknaegten, 162 möh. Vi hinner också med ett besök i den vackra och idylliska staden Svaneke innan vi återvänder till vårt hotell. Gemensam middag i hotellets restaurang på kvällen.
 

Dag 2. Borgbesök, fiskelägen och mysiga Rönne

Efter en härlig frukost beger vi oss mot de norra delarna av ön. Vi kör mot Hasle och vidare utmed den klippiga kusten till Hammershus som är Nordeuropas största borgruin. Borgen är belägen på en klippa 74 m över Östersjön. Efter ett intressant besök på Hammershus fortsätter vi mot Allinge-Sandvig som är två små pittoreska fiskelägen. I Gudhjem tar vi paus. Samtidigt passar vi på att avnjuta lunchbuffén på ett av de berömda fiskrökerierna. 
 
På nästa besök, Melstedgård Lantbruksmuseum, får vi med guide uppleva känslan hur livet gick sin gilla gång förr i tiden. Sedan far vi vidare till Österlars kyrka som är äldst och störst av de fyra rundkyrkorna på Bornholm. Därefter återvänder vi till Rönne där du får möjlighet att upptäcka staden med sina kullerstensgator, charmiga butiker och restauranger om du inte hellre kopplar av på vårt hotell inför kvällens gemensamma middag. 
 

Dag 3. Idag blir det underbara stränder och vinprovning

Efter ännu en god frukost tar vi plats i bussen för en ny spännande dag. Vi kör nu mot sydost till Dueodde, öns sydligaste spets, med sin erkänt vita sand och kilometerlånga stränder. Efter en härlig promenad på stranden besöker vi vingården Lille Gadegaard där vi får se och höra av gårdens ägare hur man tillverkar vin. I Caféet provsmakar vi gårdens viner. Därefter kör vi tillbaks till Rönne och färjeläget. Med färjan kl 14.30 återvänder vi till Ystad och fortsätter sedan genom Österlen förbi Kristianstad mot hembygden. Framåt kvällen är vi hemma efter en resa med många fina minnen från en fantastiskt vacker och intressant ö - Bornholm. 
 
 
 
 
 
 
 

PRIS

 


 

 

2 900 :- (vid minst 40 betalande) 

 

 
OBS! Vid minst 35 betalande blir priset 3 100 kr och vid minst 30 betalande 3200 kr.
 
Enkelrumstillägg: 700 kr
 

Inkluderar

 


 

 • Resa i modern helturistbuss
 • Logi i dubbelrum på hotell
 • 2 frukostar, 2 middagar, 1 lunchbuffé
 • Färjeavgifter
 • Inträden enligt program
 • Vinprovning 
 • Reseledare

  Avresa
  07.00 Växjö (Resecentrum, Kyrkomuren)
  07.10 Alvesta (Hjärtenholm)
  07.40 Ljungby Busstation 07.55 Strömsnäsbruk Lurpasset 08.10 Markaryd Samarkand (ICA)  
 
 

Information


 
 
Hotell Griffen****
 
Nordre Kystvej 34 
3700 Rønne
 
Tel: +45 56 90 42 44
På hotell Griffen blir vi väl omhändertagna. Hotellet ligger endast 400 meter från Nørrekås och har en fin utsikt över Östersjön. På plats finns även ett spa där man kan njuta av en inomhuspool, bubbelpool och bastu. Blir du sugen på något gott så har hotellet en egen restaurang med sommarterass. 
 

Anmäl dig till resan


Anmälan sker till någon av följande: 
 
Gunnar Andersson
Tel:  0705683807 
Mail: 
gunnar@ryssbybygdensbuss.se 
 
Bengt Bark Växjö
Mail: bengt.bark@bredband.net 
 
Leif Danielsson
Tel 070-6738951
Mail: leif.danielson@gmail.com

Roland Cronholm, Älghult
Tel: 070-6364193 
Mail: 
roland.cronholm@hotmail.com 
 

Anmäl snarast - dock senast den 15 maj. ”Först till kvarn” gäller då antalet deltagare är begränsat till en buss. 

Ryssbybygdens Buss AB, Tel: 0372-40020    -    info@ryssbybygdensbuss.se    -    www.ryssbybygdensbuss.se