Pensionärsresa - Kinda Kanal, St Annas skärgård och Vadstena 

(3 dagar)


På denna pensionärsresa ska vi se och uppleva några av Mellansveriges vackraste vattenidyller varvat med klassisk historisk mark. Kinda Kanal är den gamla vattenvägen som stilla flyter från Linköping och vidare söderut genom den grönskande Östergyllen. Denna kanaltur kombinerar vi med en båttur i otroligt vackra St Annas skärgård och ett besök i Heliga Birgittas stad, Vadstena. 

Dag 1: Vi åker mot Vadstena

Resans första stopp blir i pilgrimsstaden Vadstena där vi får oss en stor dos svensk historia vid vår stadsrundtur. Vi besöker bl.a. den kända klosterkyrkan som byggdes 1430 efter Heliga Birgittas anvisningar och Vadstena Slott vid Vätterns strand som Gustav Vasa lät uppföra på 1540-talet. Vi åker senare till Linköping och checkar in på vårt hotell.


Dag 2: Dags för en båttur på Kind Kanal 

Idag äntrar vi den bekväma passagerarbåten M/S Kind, för att i lugnt gemak glida igenom Kinda Kanal. Turen startar i Linköping och går genom slussar, grönskande eklandskap, vida slätter och över blanka sjöar. Ombord serveras en god lunch och vår resa slutar i Sturefors Sluss, här kan vi ta en liten promenad runt slottets ägor innan vi tar bussen tillbaka till Linköping och vårt hotell. Gör gärna en kvällstur genom de gamla stadsdelarna.


Dag 3: St Annas skärgård med en smak av Göta Kanal

Efter frukost åker bussen mot Söderköping och en ny vacker dag på vattnet. Den tre timmar långa turen startar med att vi passerar två av Göta Kanals slussar tills vi når ut i St Annas skärgård där slutmålet är det gamla fiskeläget Arkesund. Under dessa timmar hinner vi även med ett landstigningsstopp på den vackra skärgårdsön Capella Ecumenica med sitt kapell. Väl i land åker vi vidare mot hemorten.

Detta är endast ett förslag på hur resan kan se ut. Vi anpassar alltid turen efter era önskemål.

Pris information Eftersom varje resa anpassas efter era krav och önskningar så ger vi inga priser här. 

Eftersom varje resa anpassas efter era krav och önskningar så ger vi inga priser här. 

Ring oss på 0372-400 20 eller skicka ett mail till: info@ryssbybygdensbuss.se

Vadstena

Kinda Kanal
Ryssbybygdens Buss AB, Tel: 0372-40020    -    info@ryssbybygdensbuss.se    -    www.ryssbybygdensbuss.se