Skidresa till Österrike - Altenmarkt Pris Väntelista 16-25 Februari 2024

 

Avresa: Sportlov, 16-25  februari 2024 (10 dagar)

 
Följ med på en av våra skidresor till Alperna. Vi åker med buss till fantastiska Altenmarkt i Österrike. Här får du chansen att uppleva skidparadiset Ski Amadé som är Österrikes största skidområde. Ski Amadé erbjuder 860 km med pister och 270 toppmoderna skidliftar. Skidbussar stannar utanför vårt hotell som sedan tar oss till härliga backar för skidåkning! Här finns allt från barnvänliga backar till offpiståkning (freestyle åkning). Blir du trött på backarna så ta en vintervandring eller varför inte sitta ner och njuta på en alptopp.  Kom med oss på en oförglömlig resa med gnistrande snö och höga alptoppar.

 

Dag 1: Bussresa till Alperna - vi beger oss mot det väntande skidområdet 

När alla förväntansfulla resenärer har anlänt och packat in sin skidutrustning så är det dags att ge sig av på denna skidresa med buss. Vi styr mot Öresundsbron och Danmark. I danska Rödby väntar färjan på att få ta oss över till Tyskland och sedan bär det iväg på de fina motorvägarna mot Österrike. På vägen tittar vi på film och laddar inför den härliga skidåkning som väntar i skidområdet Ski Amadé. När vi börjar bli hungriga gör vi stopp för mat och innan det är dags att sova stannar vi för kvällstoalett. Sedan fäller vi våra bekväma säten och slumrar gott i bussen. 

 

Dag 2: Alpbyn Altenmarkt hälsar oss välkomna 

Tidigt på morgonen är vi framme vid gränsen till Österrike och sedan har vi inte långt kvar till vårt slutmål, Altenmarkt im Pongau. Den lilla byn ligger mitt i Salzburgerland, en av de fem regioner som tillhör Österrikes största skidområde: Ski Amadé. Vi åker direkt till hotellet och sedan kan de som vill ge sig ut och åka skidor i backarna direkt. Här väntar Ski Amadés 860 km med pister och 270 liftar - vilka alla ingår i det skidpass som du kan köpa. På eftermiddagen är våra rum klara och på kvällen får vi avnjuta vår första middag tillsammans i detta underbara vinterland.  
 

Dag 2 - 8: Skidåkning, god mat och avslappning i hotellets spa 

Nu väntar 7 dagar med härlig skidåkning i välpreparerade pister, varvat med god mat, sol, snö och trevlig gemenskap. 

 

Barnvänligt, branta backar eller offpist – i Ski Amadé finns allt
 

Ski Amadé är ett nätverk av skidområden och byar i Österrike som delas upp på de fem områdena Salzburger Sportwelt, Schladming Dachstein, Gastein, Hochkönig och Grossarltal. Den högsta liften finns på Dachstein glaciären och sträcker sig upp mot 2700 meter. I Ski Amadé finns allt från breda barnbackar till branta pister. Medan du åker njuter du av en underbar utsikt över Alperna och här och var finns traditionella skidstugor som serverar god mat.

 

 

Har du familjen med dig på Alpresan så finns det flera barnvänliga backar och skidskolor som passar bra för de små och för dig som vill lära dig mer som vuxen. För dig som är lite äventyrligare så finns det "fun parks". Vill du åka i den härliga lössnön så tipsar vi gärna om olika områden för offpiståkning i Österrike. 
 
Njut i naturen och ha kul på After Ski 

 

Känner du för att testa något annat än utförsåkning en dag så kanske det passar med en vintervandring längs med någon av de leder som tar dig förbi det vackra alplandskapet? Stanna till på någon mysig restaurang för att ta dig en jägerte eller prova den traditionella gulashsoppan. 
Glöm inte bort att en dag i backen avslutas med After Ski. Slå dig ner på närmsta ställe och avnjut ett glas vin och gott sällskap. 

 

Bada, basta och slappna av i hotellets spa 

Passa på att vila ut en dag i hotellets spa. Där finns både bastu och ångbastu, samt en relaxavdelning där du kan koppla av

 

Dag 9 – 10: Vi vinkar adjö till Alperna 

Vi lämnar våra rum på förmiddagen så att nya förväntansfulla gäster kan checka in och innan lunch styr bussen åter mot Sverige. På vägen tittar vi på film och pratar om den härliga semester som vi har haft. Vi stannar för mat och kvällstoalett innan det är dags att fälla sätena och sova. Väl hemma i Sverige tar vi farväl av varandra. Men kanske ses vi på nästa års skidresa igen? Beräknad ankomst ca 07.00 i Ljungby.

Pris.

Maila eller ring för besked.

Priser 10.750kr  kr/person (del i dubbelrum*)
*Standardrum

rickard@ryssbybygdensbuss.se

 

 

Barnpriser:
0-3 år 3590 kr 

4-8 år 7600 kr

9-12 år 8600 kr 
 
Observera att barnpris gäller vid två fullt betalande i samma rum.
 
Barnets ålder är räknat på födelseår.
 

 

Inkluderar 

  • Resa med modern turistbuss med WC, fällbara stolar, TV, och bord 
  • Väg-, bro-, tunnel- och färjeavgifter 
  • Vägskatt i Danmark, Tyskland och Österrike 
  • 7 nätters logi på Hotell Bruckenwirt Altenmarkt
  • Halvpension från och med middag dag 2 – till och med frukost dag 9 
 

Anmäl er

Genom att maila namn, personnummer och telefonnummer till info@ryssbybygdensbuss.se alt. ring på: 0372-40020

 

Våra resenärer ansvarar själva för införskaffandet av avbeställningsskydd. Vi tillämpar allmänna resevillkor enligt paketreselagen.
 
 

Program och information 

Läs innan avresa (resevillkor och info) 
 

Information om hotellen


 

HOTEL BRÜCKENWIRT

 


Väl mött!

 

/Rickard Levin

 

Ryssbybygdens Buss AB, Tel: 0372-40020    -    info@ryssbybygdensbuss.se    -    www.ryssbybygdensbuss.se