Pensionärsresa - Österrike
St Johann im Pongau/Alpendorf 

9 dagar

 
Om Du tror på kärlek vid första ögonkastet ska Du åka med oss på seniorresa till Salzburger Land. I denna oerhört vackra del utav Österrike förtrollas Du utav det underbara landskapet med turkosblå sjöar, alptoppar med snö och de många gröna ängarna med de typiska alpkorna. De vänliga österrikarna bjuder oss inte bara på sin gästfrihet utan även på sin goda mat. Upplev pittoreska små byar med sina blomsterklädda balkonger, ta linbanan upp till en topp och vandra en stund eller cykla på någon utav de otaliga cykelleder som finns härligt inbäddade i alplandskapet. Ta med din egen cykel till Österrike i vårt fina cykelsläp! 
 

Dag 1. Vi beger oss till vårt första stopp - Plauen (75 mil) 

När alla våra resenärer har kommit ombord åker vi mot Öresundsbron och vidare genom Danmark till Gedser. Här väntar färjan på att få ta oss över till Rostock. Efter ca 2 timmar i vi så framme i Tyskland och sedan bär det söderut på snabba motorvägar. De många milen avverkas och vi är snart framme i södra Tyskland och Plauen där vårt hotell väntar med god mat och sköna sängar. 
 

Dag 2. Alperna välkomnar oss  (50 mil)

Vi fortsätter vår resa söderut och passerar städer som Regensburg och München innan vi åker in över gränsen till Österrike. Nu tar det inte så lång stund innan vi är framme i St. Johann im Pongau och Alpendorf. Alpendorf ligger 3.5 km från St. Johann, vackert i berglandskapet och med en underbar utsikt över dalen. Här bor vi 6 nätter på Hotel Rothirsch. Naturligtvis måste vi göra en del utflykter för att se oss omkring i detta vackra land! Om man väljer att stanna hemma kan man vandra eller göra en cykeltur på egen hand vi har då även förslag på detta. 
 

Dag 3. Vi besöker Mozarts födelsestad Salzburg (14 mil)

Besök in denna världsberömda stad är ett måste. Vi gör en liten stadsrundtur innan vi får tid att utforska staden på egen hand. 
 
 

Dag 4. Halvdagsutflykt till ravinen Liechtensteinklamm
(7 km)

Liechtensteinklamm är inte bara en av de vackraste utan också en av de djupaste naturliga ravinerna med vildvatten i alperna. Detta storslagna naturfenomen måste man bara se! När vi kommer tillbaka tar vi linbanan upp på berget och ser oss omkring. Om vädret tillåter äter vi en picknick här uppe! 
 
 

Dag 5. Staden Gmunden och St Wolfgang får besök av oss  (25 mil)

Denna dag ägnar vi åt att åka mot det fantastiska sjölandskapet i Ober Österreich. Både St. Wolfgang och den bedårande staden Gmunden får besök av oss. Ha kameran redo för i dag blir det tillfällen till många fina bilder. 
 
 

Dag 6. Halvdagsutflykt till världens största isgrotta - Eisriesenwelt  (4 mil)

Inte lång hemifrån hittar vi denna unika isgrotta som är den största i världen! Som namnet säger är det iskallt här så vi måste klä oss varmt och med bra skor idag. Det blir en bit att gå.
 
 

Dag 7. Ledig dag!

Idag får vi göra vad vi vill. Varför inte ta en liten promenad i den lilla byn? Ella kanske bara slappa på hotellet?
 
 

Dag 8. Vi vinkar adjö till Alperna och beger oss mot Plauen
( 50 mil)

Vi måste tyvärr säga farväl till Alperna och åter vända hemåt. Vägen blir densamma som på nerresan och vi gör stopp för fika och lunch innan vi är framme i Plauen på vårt hotell. 
 

Dag 9. Hemma i Sverige igen (75 mil)

Bussen tar oss mot Rostock och sedan vidare genom Danmark och på kvällen är vi åter tillbaka i Småland. Med oss i bagaget har vi oförglömliga dagar och minnen och säkert en och annan ny bekantskap! 
 
 Detta är endast ett förslag på hur resan kan se ut. Vi anpassar alltid turen efter era önskemål.

Pris information 


 
Eftersom varje resa anpassas efter era krav och önskningar så ger vi inga priser här. 
 
Vill du ha en offert eller beställa vår resebroschyr? Ring oss på 0372-400 20 eller skicka ett mail till: info@ryssbybygdensbuss.se.
 
 

Salzburg


 
 

Underbara Alperna


 

Eisriesenwelt


 
 
 

Ryssbybygdens Buss AB, Tel: 0372-40020    -    info@ryssbybygdensbuss.se    -    www.ryssbybygdensbuss.se