Pensionärsresa - Medeltidsromantik i Tyska Mölln 

(4 dagar)

Gemytliga Seehotel Schwanenhof ligger idylliskt mellan två sjöar med utsikt ut över den blå vattenytan och de gamla tornen i Möllns vackra ”Altstadt”. Här tillbringar vi 3 nätter på denna härliga seniorresa och har möjlighet att cykla eller vandra i den oerhört vackra naturen. Det kommer att erbjudas två heldagsutflykter. Den gamla saltvägen mellan Lüneburg och Lübeck går genom Mölln och har kastat glans och stämning över staden. Ta med din egen cykel i vårt cykelsläp!

Dag 1: Vi börjar vår resa mot Mölln

Efter att vi lämnat våra anslutningsorter åker vi snabbt genom Danmark till Rödby där färjan väntar på att få ta oss över till Tyskland och Puttgarden. Sedan har vi inte många mil kvar innan vi är framme i Mölln och kan börja njuta av vår vistelse här. Övriga dagen fri för egna aktiviteter. 


Dag 2: Vi besöker "slaktarplatsen" och den vackra ön i Grosser Ratzeburger See 

I dag erbjuder vi en utflykt till området öster om Mölln. Vi besöker först den lilla staden Gadebusch innan vi blir mötta av vår guide som ska ta oss till den plats som än i dag kallas för ”slaktplatsen”. Det var här som svenskarna slaktade danskar och tyskar 1712. Vi får en ordentlig historielektion av Herr Rohmann innan det är dags för lunch. Vi fortsätter vår resa mot Ratzeburg som är beläget på en ö i Grosser Ratzeburger See och förbunden med fastlandet via tre vägbankar. Här tillbringar vi ett par timmar innan det är dags att återvända till hotellet igen. 

Dag 3: Vackra Schwerin - och kanske lite cykling för den som vill?

Vi kan inte missa att besöka Schwerin som är huvudstad i Mecklenburg-Vorpommern. Detta är en enastående vacker stad med sitt slott som ligger ute på en ö i Schweriner See. Vi börjar med att få en guidad tur på slottet innan vi sedan har resten av dagen att själva upptäcka staden och dess omgivning. Kanske någon väljer att ta med sin cykel och cykla runt sjön, för vi kommer att ta med vårt släp denna dag. Kanske någon vill gå runt sjön eller bara njuta av de mysiga gamla kvarteren. Åter tillbaka till Mölln på sena eftermiddagen. 

Dag 4: Dags för hemfärd

Efter en härlig frukost stiger vi på bussen och åker mot färjeläget i Puttgarden. Innan vi åker över till Danmark hinner vi med ett besök i Bordershopen. På snabba vägar över de danska öarna är vi snart framme i Malmö och åker sedan vidare mot våra anslutningsorter. Vi tar farväl av varandra och kanske ses vi snart igen!

Detta är endast ett förslag på hur resan kan se ut. Vi anpassar alltid turen efter era önskemål.

Pris information Eftersom varje resa anpassas efter era krav och önskningar så ger vi inga priser här.

Vill du ha en offert eller beställa vår resebroschyr?

Ring oss på 0372-400 20 eller skicka ett mail till: info@ryssbybygdensbuss.se

Razenburg

Grosser Ratzeburger See
Ryssbybygdens Buss AB, Tel: 0372-40020    -    info@ryssbybygdensbuss.se    -    www.ryssbybygdensbuss.se