Resevillkor 

Allmänn reseinformation 

Ryssbybygdens Buss – Upplevelser med klass

 
Att resa på semester med buss är både bekvämt, tryggt och roligt. Skönt tillbakalutad njuter Du av utsikten genom fönstret. Du slipper köra själv, den saken sköter våra duktiga chaufförer. Bussen tar de bästa och vackraste vägarna och en erfaren reseledare berättar om sevärdheter som passeras. Du har gott om tid att läsa, ta en tupplur eller lära känna de andra resenärerna. Snart märker Du att dessa pratstunder ofta leder till livslång vänskap. Det finns många fördelar med en bussresa. Eftersom någon annan kör, så kan Du t.ex. ta ett glas vin till maten. Behärskar Du inte språket får Du hjälp av vår reseledare som alltid finns till hands. Följer Du med på våra utflykter slipper Du leta reda på sevärdheterna på egen hand. 
 
Vi på Ryssbybygdens Buss har valt att ha bra standard på våra boende. Vi vill erbjuda våra gäster att bo centralt och på fina hotell. Detta hoppas vi att Du kommer att uppskatta och vi ser framemot att få hälsa Dig välkommen med på någon utav våra resor.
 

Vad som ingår i våra resor: 

Boende; alltid del i dubbelrum med dusch/wc. Enkelrumstillägg 
 
Mat; vi har halvpension på de flesta resor vilket innebär frukost och middag på hotellet. Måltidsdryck ingår ej. 
 
Buss; moderna turistbussar av högsta klass. Toalett, kök och luftkonditionering. Alla vägskatter och färjeavgifter. 
 
Reseledare; erfaren reseledare med goda kunskaper om resmålen.
 
Anslutning; gratis anslutning från många orter. 
 

Viktig information:

Anmälan och betalning

Anmälningsavgiften är 500:- pp (räknas av vid slutbetalningen) på resor som omfattar mer än en dag. Vid resor utanför Europa är anmälningsavgiften 2000:- pp. 
 
Anmälan är bindande för Ryssbybygdens Buss först när anmälningsavgiften erlagts på bankgiro 453-8898. Postens resp. bankens kvitto gäller som vårt. Bokningsbekräftelse med information om anmälningsavgift och slutbetalning utsändes efter anmälan. Inbetalningen av anmälningsavgiften skall ske utan anmodan senast 1 vecka efter beställning. Slutbetalning av resan sker utan anmodan enl. bekräftelse faktura före avresa. Resan är från resebyråns sida ej bindande förrän slutlikvid är erlagd.
 

Avbeställning

Resenären har rätt att avbeställa resan enligt följande:
Vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresan ska resenären betala anmälningsavgiften som avbokningskostnad. Dock minst 500 kr
 

Vid avbeställning därefter, men tidigare än 14 dagar före avresan, ska resenären erlägga 25 % av resans pris, dock lägst anmälningsavgiften.
 

Sker avbeställning därefter, men tidigare än 8 dagar före avresan, ska resenären erlägga 50 % av resans pris, dock lägst anmälningsavgiften.
Sker avbeställningen inom 8 dagar före avresan, ska resenären betala hela resans pris.
 

Sker avbeställning senare än 24 timmar före avresa eller sker ingen avbeställning och resenären inte infinner sig på angiven plats och tid, äger arrangören rätt att tillgodoräkna sig det totala priset för resan. 
 

Avbeställningsskydd

Våra resenärer ansvarar själva för införskaffandet av avbeställningsskydd. Vi tillämpar allmänna resevillkor enl. paketreselagen.
 

Reseförsäkring

Resenären ombesörjer själv det skydd som han/hon anser erforderligt såsom rese-, olycksfalls-, ansvars-, och resgodsförsäkring.
 

Pass

För resor utanför Sverige fordras pass. Glöm inte att i god tid kontrollera sista giltighetsdagen. OBS! Passet skall förvaras lättåtkomligt i handbagaget.
 

Utflykter

Utflykterna bokas och betalas ombord på bussen i svenska kronor om inget annat anges. Tyvärr finns det ingen möjlighet att betala med kort än så länge hos oss på Ryssbybygdens Buss.
 

Biljett

Efter beställd resa erhålles biljett/resebevis. Kontrollera noga så att allt stämmer.
 

Resegaranti

Är ställd hos Kommerskollegium enligt lag.
 

Hotell

Då det gäller enkelrum kan standarden ibland, trots tillägget, vara något lägre än på övriga rum. I mån av tillgång kan enkelrum anskaffas. I de flesta fall ligger våra hotell centralt, men ibland kan det vara en bit till centrum. Ingen garanti lämnas att alla rum ser likadana ut, har balkong eller en specifik utsikt.
 

Inställd resa

Ryssbybygdens Buss förbehåller sig rätten till att ställa in resa med för få deltagare. Vi behöver 25 resenärer för att kunna genomföra våra resor. Resenären får besked senast 7 dagar innan avresa. Hela resans totala pris återbetalas.
 

Önskemål

Självklart tar vi emot önskemål från våra resenärer. Vi och reseledaren kommer att i möjligaste mån genomföra dem.
 

Plats i bussen

Vid bokning anges önskemål om var man vill sitta. Vi placerar sedan resenärerna efterhand som bokning sker. Inga garantier lämnas på att få önskad plats. Utsikten är lika god var man än sitter i bussen.
 

Anslutning

Sker från flera orter. När resan bokas kommer vi överens om närmaste anslutningsort. Samling sker sedan i Malmö. 
 

Bagage

På grund av bussens begränsade maxlast får endast 30 kg per person tas med i bussen, exklusive skidutrustning.Du ansvarar som resenär alltid för dina tillhörigheter liksom transport av ditt bagage från bussen till hotellrummet och tillbaka. Namna alltid Din väska. Du ska alltid se till så att Din väska kommer in i bussen. Kontrollera noga så att Du inte glömmer något. Det kan vara svårt att få tillbaka kvarglömda effekter. Om Du trots allt skulle glömma något hjälper vi till att efterforska till självkostnadspris. När vi stannar för shopping och Du handlar t ex öl, märker Du alla kartonger och påsar med Ditt namn. Vid eventuell kontroll i tullen ansvarar varje resenär för sitt bagage.
 

Raster

Vi stannar för lunch- och kaffepauser. Om inget annat anges betalar var och en för sig. Den finns oftast även fika vid bussen och detta betalas med svenska kronor.
 

Trivsel ombord

För att alla ska trivas ombord gäller det att man som resenär följer de regler som reseledaren talar om och att man visar hänsyn till sina medresenärer. Vi brukar alltid ha en mysig, uppsluppen och trevlig stämning ombord. Vi ser gärna att man är sparsam med alkoholintag under vistelsen i bussen med hänsyn till medresenärerna. Våra erfarna chaufförer kör oss tryggt och lugnt och har alltid ett glatt och trevligt humör. På en del resor med lite längre transport sträckor visar vi videofilmer.
 
Låt oss få bjuda Dig på trevliga nöjen, kultur, natur och trivsam gemenskap. Vårt reseprogram är kanske inte så digert men vi väljer att satsa på hög kvalitet och komfort. Allt för att Du som resenär skall bli nöjd och välja att återkomma till oss en annan gång. Vi kan garantera att Du hamnar i trygga händer när Du reser med oss. Tveka inte utan ring och boka en semesterresa att minnas hos oss!
 
 

Ryssbybygdens Buss AB, Tel: 0372-40020    -    info@ryssbybygdensbuss.se    -    www.ryssbybygdensbuss.se