Holland i blomsterskrud

5 dagar, 27 april - 1 maj 2020

HOLLAND, "Europas Blomsterträdgård", möter oss med en hisnande blomsterprakt, kanaler och broar samt väderkvarnar. Allt som man förknippar med landet, såsom Amsterdams kanaler och Panorama Mesdag i Haag blandas med annorlunda sevärdheter och holländsk gästfrihet. Allra mest handlar det förstås om blommor i mängder så långt ögat når. Att möta våren i Holland är ett minne för livet! Resan genomförs i samarbete mellan SPF-distrikt Kronoberg och Ryssbybygdens buss. Reseledare Boris Salomonsson.
 
 
 

Dag 1

Tidigt på morgonen avreser vi från hemorten söderut. På lämpligt ställe stannar vi till för kaffe och fralla. Därefter mot Malmö och via den mäktiga Öresundsbron till Danmark På vägen till Rödby passeras de vackra Faröbroarna. I Rödby tar vi färjan till Puttgarden. Fortsätter sedan förbi Lübeck och Hamburg till dagens mål Bremen där vi checkar in på Atlantic Hotel an der Galopprennbahn. Första dagen avslutas med en god middag på hotellet.
 

Dag 2

Frukost. Vi fortsätter vår resa mot holländska gränsen, genom provinserna Groningen och Friesland till den tre mil långa Zuiderseevallen. Här gör vi ett upphåll vid utsiktstornet för att studera den imponerande fördämningen. Därefter vidare till den pittoreska fiskebyn Volendam bl.a. känd för sina vackra folkdräkter. Här finns det möjlighet för lunch. Passa på att pröva de goda holländska pannkakorna. Därefter besöker vi en ostbondgård med eget gårdsmejeri och gårdsbutik. Här får vi också se hur man tillverkar de holländska träskorna. Sedan går turen till Amsterdam för inkvartering på fina Best Western Plus Amedia Amsterdam Airport. Hotellet har ett centralt läge för våra utflykter under dagarna i Holland Här bor vi i två nätter och äter våra middagar.
 

Dag 3

Efter frukost åker vi till Amsterdam för en härlig båttur på Amsterdams kanaler. Därefter till rundmålningen Panorama Mesdag i Haag som är en av resans höjdpunkter. Målningen går inte att beskriva den måste ses. Vi fortsätter sedan via badorten Scheveningen genom ett bälte av färgsprakande blomsterfält till en ny höjdpunkt på resan, den 32 ha stora blomsterparken Keukenhof. Holländska trädgårdsmästare har gjort otroliga skapelser i trädgårdar och växthus. Det är svårt att se sig mätt på blomsterprakten från 7 miljoner blomsterlökar. Det blir också tillfälle för inköp av lök hos en lökodlare innan vi återvänder till vårt hotell.
 
 

Dag 4

Vi börjar dagen med en frukost på hotellet och beger oss sedan till världens största blomsterauktion i Aalsmeer. Resan går sedan norrut över Flevoland, de största och senaste poldrarna. Vi passerar nya städer som Almere och Lelystad innan vi kommer till Giethoorn. Giethoorn är en charmig holländsk liten by med kanaler och vackra hus med       halmtak – ett Hollands Venedig. Staden har vuxit fram där torvbrytning skapat små sjöar, kanaler och öar. Här tar vi också lunchpaus. Vi fortsätter sedan mot tyska gränsen och gör även ett litet uppehåll i den vackra kurorten Bad Zwischenahn innan vi kommer till Hansastaden Bremen där vi framåt kvällen inkvarterar oss och äter en gemensam middag på Atlantic Hotel Universum.
 
 

Dag 5

Frukost. Vår resa fortsätter sedan förbi Hamburg och Lübeck till Puttgarden för färjetur till Rödby. Innan vi kör ombord på färjan stannar vi till i Heiligenhafen för lite shopping. Efter färjeturen fortsätter vi genom Danmark och via Öresundsbron är vi åter i Sverige efter en vacker och oförglömlig resa. Vi stannar för kaffe/lunchpaus på lämpligt ställe och kör sedan vidare mot hemorten. Pris: X XXX kronor I resans pris ingår: Resa i modern helturistbuss, logi i dubbelrum på 4-stjärniga hotell, fyra frukostar och fyra middagar, väg- och färjeavgifter, inträden enligt program samt reseledare/guide. Tillägg för enkelrum 1400 kr. Reseskydd: Kontrollera med ditt försäkringsbolag så att reseskydd ingår i din hem/villaförsäkring. Avresa: Växjö (Resecentrum, Kyrkomuren) 07:00, Huseby 07:20, Ryssby 07;40 Ljungby Busstation 08:00, Markaryd Samarkand (ICA) 08:30. Upphämtningsplats kan bli justerat p.g.a. resenärernas lämpligaste påstigningsort.
 
 

Pris

Pris: 5990kr

 

I resans pris ingår: Resa i modern helturistbuss, logi i dubbelrum på 4-stjärniga hotell, fyra frukostar och fyra middagar, väg- och färjeavgifter, inträden enligt program samt reseledare/guide.

 

Tillägg för enkelrum 1400 kr.

 

Anmälan till


Gunnar Andersson 

tel 070-5683807

gunnar@ryssbybygdens buss.se

 

Lizzie Andersson

tel 0477-31828, 070-3002983 andersson.lizzie@telia.com

Roland Cronholm, Älghult

tel 070-6364193 roland.cronholm@hotmail.com


Anmälan senast den 10 februari 2020. 2018 och 2019 års resor blev snabbt fullbokad så tänk på att ”Först till kvarn” gäller då antalet deltagare är begränsat till en buss.

 

Information

Reseskydd: Kontrollera med ditt försäkringsbolag så att reseskydd ingår i din hem/villaförsäkring.

 

Avresa: Växjö (Resecentrum, Kyrkomuren) 07:00, Huseby 07:20, Ryssby 07;40 Ljungby
Busstation 08:00, Markaryd Samarkand (ICA) 08:30. Upphämtningsplats kan bli justerat p.g.a. resenärernas lämpligaste påstigningsort.

 

Ryssbybygdens Buss AB, Tel: 0372-40020    -    info@ryssbybygdensbuss.se    -    www.ryssbybygdensbuss.se