Skidresa till Österrike - Zillertal

Datum: 16-25 februari 2018 (10 dagar) 

 
Följ med oss på en härlig skidresa till Österrike. Skidterrängen i Zillertal utmärks av nivåskillnader där alla oavsett ålder kan åka skidor efter egen förmåga. När du väl ska ge dig ut i backen väntar en utmaning i en givande terräng som tillhör ett av Österrikes största skidområden med kritvita vidder. Här finns även möjlighet till läcker skidåkning på Hintertuxglaciären som finns i närheten och ligger på höjder där du stående på toppen av glaciären kan njuta av evighetssnö på 3286 meters höjd. Härifrån erbjuds en utsikt som du sällan finner i de österrikiska alperna. 
 

Dag 1-2: Bussresa till Alperna - vi beger oss mot det väntande skidområdet

Efter att vi strålat samman från respektive anslutningsort lämnar vi Malmö för att ta oss till Rödby där färjan till Tyskland väntar. Färden går sedan vidare genom natten och tidigt nästa morgon är vi framme i byn Stumm Zillertal, Österrike. 
 

Dag 2-8: Skidåkning, god mat och gemenskap

Nu väntar 7 dagar på denna skidresa till Österrike med härlig skidåkning i välpreparerade pister, varvat med god mat, sol, snö och trevlig gemenskap.
 
Själva området består av en rad olika skidorter som du kan förflytta dig mellan, antingen med lift, skidbuss eller tåg. Vill du prova ytterligare skidområden kan du förslagsvis ta dig vidare till Mayrhofen, Zillertal eller Königsleiten med lokaltåg eller buss. Totalt stoltserar området med hela 620 kilometer pist vilket är jämförbart med många franska skidområden. Skillnaden är att pisterna här i tyrolerland är något bättre. Dessutom är stämningen mer avslappnad med små trähyddor som pryder skidområdet. Zillertal är precis som de flesta andra österrikiska destinationerna perfekt för dina små barns vacklande skidfärdigheter. Här kan du tillsammans med familjen och vännerna känna stämningen i en by där barerna är mysiga, maten billig och charmen bestående. Liftkortet ”Zillertaler Super Skipass” (detta ingår ej i vårt pris) ger behörighet att åka i alla liftarna, och även fri tillgång till alla tåg och bussar i dalen. 
 
 

Dag 9-10: Vi vinkar adjö till Alperna

Efter många härliga skiddagar är det dags att lämna Alperna bakom oss för att sätta kurs hemåt igen. Vi packar bussen på förmiddagen för att sedan åka samma väg tillbaka genom Tyskland och Danmark. Vi räknar med att vara i Malmö vid 04.00 ca.
 

Pris


 
7095:- (per person i delat dubbelrum)
 
Barnpriser:
0-3 år: 2400:-
4-8 år: 4745:-
9-12 år: 5900:-
 
Observera att barnpris gäller vid två fullt betalande i samma rum.
 
Barnets ålder är räknat på födelseår.
 

Inkluderar 

  • Resa med modern turistbuss med WC, fällbara stolar, TV, och bord 
  • Väg-, bro-, tunnel- och färjeavgifter 
  • Vägskatt i Danmark, Tyskland och Österrike 
  • 7 nätters logi på Hotel Tipotsch 
  • Halvpension från och med middag dag 2 – till och med frukost dag 9 
 
Våra resenärer ansvarar själva för införskaffandet av avbeställningsskydd. Vi tillämpar allmänna resevillkor enligt paketreselagen.
 
 

Program och information 

Läs innan avresa (resevillkor och info) 
 

Information om hotellen


 
 
Hotel Tipotsch 
 
Dorfstraße 30 
6275 Stumm im Zillertal 
 
+43 5283 2269 
 
På det familjeägda hotellet Tipotsch blir vi väl omhändertagna. Hotellet ligger mysigt inbäddat bland Alperna och på plats finns även en restaurang med typisk Tyrolermat.
 

 

Ryssbybygdens Buss AB, Tel: 0372-40020    -    info@ryssbybygdensbuss.se    -    www.ryssbybygdensbuss.se