Skidresa till Österrike - Altenmarkt

Avresa: 15-24 mars 2019 (10 dagar)

 
Följ med på årets skidresa till Alperna. Detta året åker vi till fantastiska Altenmarkt  i Österrike (bussresa till Österrike). Här får du chansen att uppleva skidparadiset Ski Amadé - Österrikes största skidområde. Ski Amadé erbjuder 860 km med pister och 270 toppmoderna skidliftar. Skidbussen stannar utanför vårt hotell och sedan är det bara att åka! Här finns allt från barnvänliga backar (barnvänlig skidåkning) till offpiståkning (freestyle åkning). Blir du trött på backarna så ta en vintervandring eller varför inte njuta  Kom med oss på en oförglömlig resa med gnistrande snö och höga alptoppar.
 

Dag 1: Bussresa till Alperna - vi beger oss mot det väntande skidområdet 

När alla förväntansfulla resenärer har anlänt med sina anslutningsbussar och packat in sin skidutrustning så är det dags att ge sig av på denna skidresa med buss. Vi styr mot Öresundsbron och Danmark. I danska Rödby väntar färjan på att få ta oss över till Tyskland och sedan bär det iväg på de fina motorvägarna mot den väntade skidresan. På vägen tittar vi på film och laddar inför den härliga skidåkning som väntar i Österrike och skidområdet Ski Amadé. När vi börjar bli hungriga gör vi stopp för mat och innan det är dags att sova stannar vi för kvällstoalett. Sedan fäller vi våra bekväma säten och slumrar gott i bussen. 
 

Dag 2: Alpbyn Altenmarkt hälsar oss välkomna 

Tidigt på morgonen är vi framme vid gränsen till Österrike och sedan har vi inte långt kvar till vårt slutmål, Altenmarkt im Pongau. Den lilla byn ligger mitt i Salzburgerland, en av de fem regioner som tillhör Österrikes största skidområde: Ski Amadé. Vi åker direkt till hotellet och sedan kan de som vill ge sig ut och åka skidor i backarna direkt. Här väntar Ski Amadés 860 km med pister och 270 liftar - vilka alla ingår i det skidpass som du kan köpa. På eftermiddagen är våra rum klara och på kvällen får vi avnjuta vår första middag tillsammans i detta underbara vinterland.  
 

Dag 2 - 8: Skidåkning, god mat och avslappning i hotellets spa 

Nu väntar 7 dagar med härlig skidåkning i välpreparerade pister, varvat med god mat, sol, snö och trevlig gemenskap. 
 
Barnvänligt, branta backar eller offpist – i Ski Amadé finns allt
 
Ski Amadé är ett nätverk av skidområden och byar i Österrike som delas upp på de fem områdena Salzburger Sportwelt, Schladming Dachstein, Gastein, Hochkönig och Grossarltal. Den högsta liften finns på Dachstein glaciären och sträcker sig upp mot 2700 meter. I Ski Amadé finns allt från breda barnbackar till branta pister. Medan du åker njuter du av en underbar utsikt över Alperna och här och var finns traditionella skidstugor som serverar god mat.
 
 
Har du familjen med dig på Alpresan så finns det flera barnvänliga backar och skidskolor som passar bra för de små. För dig som är lite äventyrligare så finns det "fun parks". Vill du åka i den härliga lössnön så tipsar vi gärna om olika områden för offpiståkning i Österrike. (Notera att tillgång till parker och offpiståkning kan vara begränsad eftersom resan sker i slutet på säsongen.)
 
Njut i naturen och ha kul på After Ski 
 
Känner du för att testa något annat än utförsåkning en dag så kanske det passar med en vintervandring längs med någon av de leder som tar dig förbi det vackra alplandskapet? Stanna till på någon mysig restaurang för att ta dig en jägerte eller prova den traditionella gulashsoppan.
 
Glöm inte bort att en dag i backen avslutas med After Ski. Slå dig ner på närmsta ställe och avnjut ett glas vin och gott sällskap.
 
Bada, basta och slappna av i hotellets spa 
Passa på att vila ut en dag i hotellets spa. Där finns både bastu och ångbastu, samt en relaxavdelning där du kan koppla av.
 

Dag 9 – 10: Vi vinkar adjö till Alperna 

Vi lämnar våra rum på förmiddagen så att nya förväntansfulla gäster kan checka in och innan  lunch styr bussen åter mot Sverige. På vägen tittar vi på film och pratar om den härliga semester som vi har haft. Vi stannar för mat och kvällstoalett innan det är dags att fälla sätena och sova. Väl hemma i Sverige tar vi farväl av varandra. Men kanske ses vi på nästa års skidresa igen? Beräknad hemkost ca 07.00 i Ljungby.
 

 

Kanonerbjudande


 

Skidresa med boende på Hotel Brückenwirt
6795:- p.p (del i dubbelrum)

Enkelrumstillägg: 1400:-

 

Barnrabatt 500:- upp t o m 12 år i del i rum med två fulltbetalande.

Hotellet har ett begränsat antal 3-bäddsrum för vuxna. Enkelrum är just enkelrum, små rum med en säng.

 Liftkort Alperna
Läs mer om liftkortspriser för Ski Amadé här. (OBS! liftkort kan beställas genom oss innan avresa.)
 

Alt 1. Inkluderar


 • Resa med modern turistbuss med WC, fällbara stolar, TV, och bord 
 • Väg-, bro-, tunnel- och färjeavgifter 
 • Vägskatt i Danmark, Tyskland och Österrike 
 • 7 nätters logi på Hotel Brückenwirt (del i dubbelrum) 
 • Halvpension från och med middag dag 2 – till och med frukost dag 9 
 
 

Våra resenärer ansvarar själva för införskaffandet av avbeställningsskydd. Vi tillämpar allmänna resevillkor enl. paketreselagen.
 

 

 

Program och info


 
Läs innan avresa (resevillkor och info)  
 

Information om hotellet

 

HOTEL BRÜCKENWIRT

Oberndorferstraße 53A-5541 Altenmarkt - Zauchensee

Tel.: +43 (0) 6452 5529

 

Hotell Brückenwirts rum har: 
 • TV 
 • dusch 
 • WC 
 • fön 
 • Wi-Fi 
 • telefon 
 • kassaskåp 

Ryssbybygdens Buss AB, Tel: 0372-40020    -    info@ryssbybygdensbuss.se    -    www.ryssbybygdensbuss.se