Moseldalen - välj mellan utflykter eller cykling 

Datum: söndag 16 juli - fredag 21 juli 2017 (6 dagar)

 

Följ med på en underbar upplevelseresa till ett av Tysklands förnämsta vindistrikt - Moseldalen. Här flyter floden Mosel fram mellan kullar täckta av vinodlingar och i de små korsvirkesbyarna väntar vinbönderna på nya gäster att bjuda sitt vin på. På denna kombinationsresa kommer du att få chansen att välja mellan minnesvärda cykelturer och spännande utflykter. Ta med din egen cykel i vårt cykelsläp eller hyr cykel på plats (förbokas och betalas via oss) och följ med vår guide ut på tur bland borgar och vinodlingar. Eller varför inte åka med bussen på utflykter där det blir båtturer, slottsbesök och visiter i vackra byar? På kvällarna vankas det vinprovning hos olika vinbönder.
 
 
 

Dag 1. Vi beger oss mot byn Ernst i Moseldalen

När du har blivit välkomnad ombord på vår bekväma buss av vår guide så bär det av mot den lilla korsvirkesbyn Ernst i Moseldalen. Vi kör över Öresundsbron, tar färjan från danska Rödby till tyska Puttgarden och fortsätter sedan på de snabba tyska motorvägarna. Vi stannar för att ta en nypa frisk luft lite då och då och lunchar på en av restaurangerna längs med vägen. Innan vi är framme så passerar vi det berömda Rhurområdet och vi får även se staden Kölns höga kyrktorn. Om den tyska trafiken tillåter så beräknar vi att vara framme i Ernst ca 19.30 där en traditionell tysk middag väntar på vårt hotell.
 

Dag 2. Följ med till Trier eller se Beilstein och Senheim på cykel

    Utflykt med buss till Europas äldsta stad - Trier

 

Efter en härlig tysk frukost tar vår busschaufför och vår guide med oss till Trier, Europas äldsta stad (16fKr). Vi kikar på stadens romerska stadsport, Porta Nigra, de kejserliga Thermalbaden och den fina Basilikan. Du får även tid för lite egna strövtåg. Kanske vill du gå och titta på Karl Marx museet eller ägna lite tid åt att shoppa i affärerna? Alla de stora varuhuskedjorna så som Karstadt och Kaufhof finns på plats. På eftermiddagen lämnar vi Trier och åker tillbaka mot floden Mosel. Här möter vi upp med de som har valt att följa med på dagens cykeltur och tillsammans besöker vi en lokal vinbonde som leder oss genom resans första vinprovning. Kvällen är fri att spendera som man vill. 

(Utflykt inkl. vinprovning: 35 Euro/pp)

 

     Cykeltur med guide - 4 mil

 

Dagens cykeltur går längs med floden Mosel till korsvirkesbyarna Beilstein och Senheim där vi stannar till för att ta oss en titt. På vägen njuter vi av den kluckande floden och de gröna vinfälten som sträcker sig så långt ögat kan nå.  Blir vi trötta så tar vi pauser och fikar när vi börjar bli lite hungriga. På eftermiddagen möter vi upp de som valde att följa med på dagens bussutflykt. Tillsammans provar vi vin hos en lokal vinbonde. Efter det cyklar vi vidare hem till Ernst. Kvällen är fri att spendera som man vill. (Dagens tur kan beskrivas som "lätt" cykling)
(Cykling inkl. vinprovning: 10 Euro/pp)

 

 

Dag 3. Upplev Bernkastel-Kues eller besök korsvirkesbyar på cykel

 
     Utflykt med buss till mysiga byn Bernkastel-Kues

 
Bussen tar oss längs med floden Mosel och vi njuter av den underbara naturen med vinodlingar som vilar som ett grönt täcke över bergen. Snart är vi framme i den charmerande korsvirkesbyn Bernkastel–Kues. Här härjade svenska krigare redan 1649. Nu intar även vi stadens små gränder, traditionella korsvirkeshus och intressanta museer. Ta en titt på Rådhuset från 1608 och St Mikaels församlingskyrka från 1300-talet. Kanske lockar ett besök på stadens vinmuseum eller ett glas vin på någon mysig vinstuga. Efter lunch väntar vår chaufför på att få ta med oss hem. Innan vi är framme så stannar vi till hos en vinbonde som har en unik källare full med vin och likörer att visa oss. (Utflykt: 30 Euro/pp)
 
 
     Cykeltur med guide - 4 mil

 
Efter en härlig frukost lastar vi in cyklarna i bussläpet och åker med bussen till byn Traben Trarbach. Väl framme tar vi våra cyklar och ger oss av på en tur längs med floden i riktning mot Ernst. Vi passerar den lilla korsvirkesstaden Zell. Vi ser oss omkring och cyklar sedan vidare mot byarna Alf och St. Aldegund. Ser vi något intressant på vägen så stannar vi till. Kanske blir vi sugna på att hälsa på i någon by eller mysig vinstuga? Eller kanske har vi sådan tur att vi får chansen att besöka en champagnetillverkare? Allt beror på väder, vind och tid. Vi stannar för lunch innan det är dags att vända hemåt igen. (Cyklingen kan beskrivas som "medelsvår" denna dag)
(Cykeltur inkl. bussresa: 10 Euro/pp)
 
 
Kvällstur med dansbåten

 
Kvällen tillbringar vi ombord på en underhållningsbåt som tar oss fram på floden till tonerna av dansmusik och klingande vinglas. (Dansbåten: 20 Euro/pp)
 

Dag 4. Vi besöker Burg Eltz - och cyklar längs med floden

 
     Utflykt med buss till vacker borg

 
Vår guide tar med oss till den sagolika borgen Burg Eltz. Med otaliga upptornande gavlar och burspråk, tak, tinnar och torn, ståtar denna sagoborg på en hög klippa i området Eltzbachtal. Borgen, som är en av Tysklands vackraste, tog över 500 år att färdigställa och är fortfarande i gott skick. Efter detta besök får vi eftermiddagen fri att spendera hur vi vill. Varför inte strosa runt i Ernst och besöka de olika vinbönderna? (OBS! Promenaden till Burg Eltz är lite ansträngande så ta gärna minibussen som kostar 2 Euro/pp enkel resa.)
(Utflykt 30 Euro/pp)

På kvällen är det åter dags att prova lite vin. 
(Vinprovning: 10 Euro/pp)
 
 
 
 
     Cykeltur med guide - 4 mil

 

I dag lastar vi in cyklarna i cykelsläpet och åker med bussen till sagoborgen Burg Eltz. Här får vi en guidad tur innan det är dags att hoppa på cyklarna och susa utför den branta backen som leder ner mot floden Mosel. Under vår cykeltur stannar vi för lunch på något mysigt ställe (lunch ingår ej i priset). 

(Dagens cykling är "medelsvår") 
(Utflykt: 30 Euro/pp - inträde, guidning och bussresa ingår)

 

På kvällen är det dags för lite vinprovningen igen. 
(Vinprovning: 10 Euro/pp)

 
 

Dag 5. Vi besöker Mosels pärla – Cochem

Idag kan man välja mellan att cykla eller att åka med bussen till Moseldalens huvudort: Cochem. Vi går en liten tur till fots tillsammans med guiden för att sedan skiljas åt för att strosa runt på egen hand. Här finns mysiga caféer, små butiker och trevliga vinstugor. Ta en tur ner till det vackra området vid floden eller, om du känner dig stark i benen, besök borgen Reichburg. På eftermiddagen cyklar vi eller tar bussen tillbaka till hotellet. Eller kanske lockar det någon att gå de 5 kilometerna hem?
 
 

Dag 6. Vi vinkar adjö till vackra floden Mosel 

Stärkta efter en tidig frukost lämnar vi Moseldalen bakom oss och åker tillbaka samma väg som vi kom. På vägen pratar vi om resans härligaste minnen, blir vi trötta så fäller vi våra säten och sover en stund. Vi stannar för lunch och för att ta en nypa luft då och då. Vid 20-tiden (allt beroende på trafiken) beräknas vi vara i Malmö för att sedan ta oss vidare med anslutningsbuss till vår hemort.
 
 
PRIS

 
5395:- p.p i delat dubbelrum
 
Enkelrumstillägg: 900:- p.p
 

Inkluderar 

  • Resa med modern turistbuss
  • Bro- och färjeavgifter
  • Vägskatter i Danmark och Tyskland 
  • 5 nätters logi (del i dubbelrum) med halvpension (dock ej dryck) 
  • Reseledare 
  • Utflykt till Cochem
 
Medtag av cykel: 300 kr (OBS! detta måste anmälas vid bokning)
 
Utflykterna betalas ombord på bussen i Euro. 

OBS! Vi har endast plats för 32 cyklar! 

Hyr cykel på plats: 
Vill du inte ta med dig din egen cykel så går det bra att hyra cykel på plats. Detta kostar 10 Euro per dag och bokas via oss i förväg.
 
Våra resenärer ansvarar själva för införskaffandet av avbeställningsskydd. Vi tillämpar allmänna resevillkor enl. paketreselagen.
 
Minst 25 bokade för resans genomförande.
 

Program och information


 
Läs innan avresa (resevillkor och info)
 

Information om hotellet


 

Hotel Pollmanns ***

 
Moselstrasse 53-55 56814 Ernst bei Cochem 
 
Tel: +49 2671 8683 
 
På Hotel Pollmanns blir vi väl omhändertagna av familjen som har gett hotellet sitt namn. Hotellet har 88 fräscha rum och ligger i centrala Ernst. Vill du ta det lugnt en dag? Varför inte passa på att njuta av hotellets relaxavdelning? Hotellet har även restaurang och bar om du skulle känna dig sugen på något. Varje kväll blir vi serverade en 3-rätters middag på hotellet (ingår i priset).
 

   Bra att veta


 
Resa med cykel 
På våra resor kan du ta med din egen cykel. Vi har ett nytt cykelsläp som har gott om plats för cyklar. Här spänner vi fast din cykel på ett säkert sätt och hjälper dig lasta ur den när vi är framme. Med oss är det lätt att resa med cykel.
 
Cykelsemester Tyskland 
Om du följer med oss på cykelsemester till Tyskland kan det vara bra att tänka på att ta med följande: 
 
- Träningskläder (flera ombyten – det kan bli över 30 grader i juli) 
- Solglasögon 
- Solkräm 
- Regnjacka
- Vatten behållare att ha med sig på cykelresan
 
Cykelresa samt 
vinprovningsresa 
Det härliga med denna cykelresa till Tyskland är att det är en cykelresa som kan kombineras med vinprovning (vinprovningsresa!). Skulle du känna för att vila en dag så kan du följa med på våra bussresor (dagsutflykter) till olika sevärdheter i Moseldalen. Vi besöker bl.a. Trier, det vackra slottet Burg Eltz och provar vin på olika vingårdar.
 
Cykling Tyskland 
Vi har fått många frågor om hur cyklingen i Tyskland är. Att cykla i Moseldalen kan beskrivas som mycket bekvämt och lätt. Vi cyklar oftast bredvid floden och alla får chansen att cykla i sin egen takt. Cykelvägarna är i de flesta fall asvalterade och det finns inte många backar.  

Ryssbybygdens Buss AB, Tel: 0372-40020    -    info@ryssbybygdensbuss.se    -    www.ryssbybygdensbuss.se