Österrike - utflykter & cykling (9 dagar)

 
Följ med oss på en underbar resa till Alperna. På sommaren är de österrikiska bergen något av det vackraste som finns - snöklädda toppar, sol från en klarblå himmel och härligt blommande ängar. Varje dag kan du välja mellan att följa med vår cykelguide på härliga turer, eller så tar vår reseledare med dig på olika utflykter. Susa ner för backarna med utsikt över Alpernas höga toppar den ena dagen och följ med på båttur på en av Österrikes vackraste sjöar den andra dagen. Packa med vandringskängorna för det blir även vandring bland idylliska alpsjöar och underbar natur.
 

Dag 1: Vi kör mot vårt första stopp – tyska Halle (ca 56 mil)

 
När alla har välkomnats ombord på bussen och cyklarna packats in i vårt släp bär det av mot Österrike. Vi åker mot Öresundsbron och vidare genom Danmark till Gedser. Här väntar färjan på att få ta oss över till Rostock. Efter ca 2 timmar är vi framme i Tyskland och sedan bär det av söderut på snabba motorvägar. När vi börjar bli hungriga stannar vi för lunch och passar på att sträcka lite på benen. De många milen avverkas och vi är snart framme i mellersta Tyskland och Halle där vårt hotell väntar med en god middag och sköna sängar.
 

Dag 2:  Framme i alpbyn Metrei am Brenner  (ca 62 mil) 

Efter en härlig frukost stiger vi på bussen och styr söder ut genom det tyska landskapet. På eftermiddagen åker vi in över den österrikiska gränsen och nu har vi inte så långt kvar innan vi är framme i byn Matrei am Brenner som ligger vackert mellan Alperna. På Parkhotel Matrei kommer vi att bli väl omhändertagna under vår härliga österrikiska semester. När vi inte är iväg på utflykt kan vi njuta i hotellets Feng-shuidesignade trädgård eller slappna av i spaet.
 

Dag 3 – 7: Cykla bland bergen eller följ med på våra utflykter 

 
Under våra 5 dagar här i Österrike kommer vi alla att kunna välja mellan cykling eller utflykter. Cykelleder och utflyktsmål kommer att bestämmas efter väderslag – så vi kommer därför att meddela på plats vad som erbjuds för dagen. Vi kommer att få chans att uppleva fantastiska naturfenomen, underbar vandring bland alperna och historiska städer. Vill du hellre vandra eller cykla på egen hand så ger vi gärna råd och tips.
 
Cykling i Alperna för alla nivåer 
 
Wipptal bjuder på en uppsjö av underbara cykelleder och småvägar. Varför inte susa ner längs med de små vägarna bredvid pisterna? Vår guide kommer att välja ut turer som passar gruppens nivå. Vi trampar förbi mysiga österrikiska skogar, blomstrande dalar och pittoreska byar. Lunch äter vi i gröngräset eller på någon mysig tyrolerstuga där det vankas traditionella rätter så som wiener schnitzel eller gulaschsoppa. Föredrar du att utmana dig själv på mer avancerade cykelturer tipsar vår guide dig gärna om dalens olika leder. Här finns allt från lätta 2 timmars pass längs med berget - till hissnande 5 timmars turer på höga höjder. Är du en mountainbikefantast så väntar många härliga utmaningar.
 
 
Välj mellan våra utflykter

 
 
Vill du ta det lite lugnare en dag så följ med oss på dagens utflykt.
 
Dolomiterna – en upplevelsetur med storslagen natur (250 sek) 
 
På denna heldagstur tar guiden med oss till bergsområdet Dolomiterna i Italien. Bussen kör oss igenom de massiva bergspassen och vi får njuta av underbar natur och fantastisk utsikt. Ta med kameran för det blir många tillfällen att ta fina bilder. När vi börjar bli hungriga stannar vi till i någon mysig bergsby där vi kan strosa runt och äta lunch på något trevligt ställe. (Utflykten innebär endast lätta promenader så den passar alla.) 
 
Båttur på vackra Achensee – ett minne för livet (250 SEK) 
 
Idag tar bussen med oss på en heldagsutflykt till Tyrolens största sjö – Achensee. Sjön med sitt turkosblå vatten ligger inbäddad mellan Alperna och utgör en vy så vacker att man minns den för livet. För att riktigt kunna njuta av vyerna så åker vi en liten båttur på sjön. När vi har kommit i land är det dags att upptäcka området och dess pittoreska byar. Lunch passar vi på att äta när vi börjar bli sugna på något gott. (Utflykten innebär endast lätta promenader så den passar alla.)
 
 
Vi gör en rundtur i Innsbruck – och besöker Swarovski Kristallwelten (200 SEK) 
 
Inget besök i Tyrolen utan en tur till Innsbruck. Vi spatserar runt i gamla stan och njuter av de vackra byggnaderna och den fina stämningen. Här finns mycket att se – allt från det kända guldtaket till det kejserliga palatset. (Idag blir det lite mer promenerande än de andra dagarna – så ta bra skor på er.) 
 
På eftermiddagen åker vi till det världskända Swarovski Kristallwelten som är Tyrolens största företag. Här tillverkas och säljs fantastiska kristaller. På plats begeistras vi av en värld av kristaller i alla former och skepnader. Det finns risk för att ni hittar nåt riktigt trevligt att köpa så ta med den ”stora” plånboken idag!
 
 
Dags för en lätt bergsvandring runt en alpsjö (150 SEK) 
 
Denna dag ger vi oss ut på en halvdagsutflykt upp i bergen. Bussen kör oss en liten bit från hotellet och sedan ska vi göra en lätt vandring upp till en idyllisk alpsjö som ligger på 1600 m ö h. På vägen besöker vi en herde som levt hela sitt liv här. Vi hälsar även på hos mjölnaren Walter. (Idag blir vandringen aningen tyngre än de andra dagarna – så ta bra skor på er.)
 
 
Vi besöker en bergsby och vandrar sedan till ett vallfärdskapell (150 SEK) 
Idag väntar en liten bergsby som ligger på 1600 m ö h på vårt besök. På denna halvdagsutflykt besöker vi bondekvinnan Monika som bjuder oss på fika innan vi gör en lättare vandring upp till ett vallfärdskapell. Här stannar vi till och njuter av den fantastiska naturen. Ta gärna med kameran för det kommer säkert att finnas många tillfällen att ta fina kort. (Vandringen kan räknas som ”medel” idag - ta bekväma skor på er.)
 

Dag 8: Vi vinkar adjö till Alperna (ca 62 mil) 

Vi måste tyvärr säga farväl till Alperna och återvända hemåt. Vi packar in cyklar och nyinköpa kristaller och tyrolerhattar i bussen och styr norrut. Vägen blir densamma som på nerresan och vi gör stopp för fika och lunch innan vi är framme i Halle på vårt hotell.
 

Dag 9: Hemma i Sverige igen! (ca 56 mil) 

Efter en härlig frukost tar bussen oss vidare mot Rostock. Där väntar färjan på att få ta oss över till Danmark. Väl framme i Malmö beger vi oss till våra olika hemorter. Med oss i bagaget har vi oförglömliga dagar och minnen och säkert en och annan ny bekantskap!
 
 
 

Pris


6495:- per person i dubbelrum
 
Enkelrumstillägg: 1400:- 
 
Inkluderar 
  • Resa med modern turistbuss med toalett 
  • Bro- och färjeavgifter
  • Vägskatter i Danmark, Tyskland och Österrike 
  • 2 nätters logi på Ramada Hotel Leipzig/Halle med halvpension (del i dubbelrum) 
  • 6 nätters logi på Parkhotel Matrei med halvpension (del i dubbelrum) 
  • Reseledare 
 
 
Cykelplats i vårt släp: 200 kr per cykel
 
Alla utflykter betalas i SEK i bussen 
 
OBS! Minst 25 bokade för resans genomförande
 
Våra resenärer ansvarar själva för införskaffandet av avbeställningsskydd. Vi tillämpar allmänna resevillkor enl. paketreselagen.
 

Program och information


 
Läs innan avresa (resevillkor och info)
 
 

Fakta om hotellen


 
Parkhotel Matrei**** 
 
Matrei 83 A-6143 
Matrei am Brenner 43 
5273/6269
 
Tel: +43 (0)5273/6269 
 
På det familjeägda Parkhotel Matrei blir vi väl omhändertagna. Från hotellet har vi en fin utsikt över bergen och i Wipptaldalen som omger byn kan vi både vandra och cykla. Hotellet har en restaurang som serverar österrikiska specialiteter och internationell mat. Du kan avsluta dagen på bar Cosmopolitan med en härlig cocktail eller varför inte prova på hotellet spa? För en extra penning erbjuds även solarium och massage.
 
Övernattningshotell

 
 
Ramada Hotel Leipzig/Halle**** 
 
Hansaplatz 1 
D-06188 Halle 
 
Tel: +49 34556470
 
Vårt hotell ligger lite utanför Halle och har 301 rum att erbjuda. De har även en restaurang där vi kan avnjuta en härlig middag, en bar och en fitnessklubb. Klubben erbjuder även ett spa med bastu, ångbad och bubbelbad. Med hjälp av kollektivtrafiken kan du ta dig in till stadskärnan i Halle.

Ryssbybygdens Buss AB, Tel: 0372-40020    -    info@ryssbybygdensbuss.se    -    www.ryssbybygdensbuss.se