Kroatien - bad och kultur (12 dagar)

(Bussresan till Kroatien går ej 2016)

 
Följ med på en sol- och badresa till landet med Europas renaste havsvatten - Kroatien. Här finns fler soltimmar än någon annanstans i Europa och imponerande antika minnesmärken. I kustregionen finns starka italienska influenser, men också särprägling från Österrike-Ungern. På denna härliga solresa bor vi på Istrien, en halvö, som gränsar till Slovenien i norr. Klimatet är typiskt subtropiskt medelhavsklimat. Ön är en av de soligaste delarna av Europa, värmen häller sig kvar länge både i hav och på land. Maten är ofta italienskinspirerad med mycket fisk och skaldjur. Man odlar vin och oliver. I trädgårdarna finns bl.a. apelsiner, mandariner, citroner och mandel. Hela Kroatien har återigen blivit ett starkt semestermål och Istrien har mycket att erbjuda - följ med oss och upptäck själv! 
 
 

Dag 1: Vi beger oss mot vårt första stopp - Nürnberg  (fr. Malmö ca 62 mil) 

 
Efter att vi blivit välkomnade in i bussen utav vår reseledare fortsätter färden genom Danmark och vidare över till Tyskland med färjan. Överfarten mellan Gedser och Rostock tar ca 2 timmar och vi har gott om tid att äta en bit. Väl över i Tyskland går det snabbt och vi är framme på sen eftermiddag i Nürnberg och vårt hotell. Under dagen gör vi stopp för fika och lunch. Våra sköna sängar väntar men först blir det en gemensam middag.
 
 

Dag 2: Vi når underbara Opatija (ca 68 mil) 

Efter en tidig och god frukost sätter vi oss åter i bussen och gör oss redo för den sista biten. Vi åker igenom Tysklands största och kanske vackraste förbundsland – Bayern. Strax ser vi även de majestätiska Alperna framför oss. Motorvägen leder oss vidare mot den slovenska gränsen och snart är vi i Kroatien där vår solsemester tar sin början. Den sista sträckan går fort och vi är framme på vårt hotell lagom trötta och nöjda efter en dag med härliga vyer. En god måltid och sedan kanske en tur på standpromenaden lockar?
 

Dag 3-10: Dags för en solsemester med härliga utflykter i Opatija med omgivningar 

 
Under dessa solresedagar på denna resa till Kroatien kommer vi att kunna erbjuda olika spännande utflykter b.la. till Venedig och ön Krk. För de som inte vill åka på utflykter lockar kanske stranden varje dag eller att utforska området på egen hand? Varför inte hyra en cykel och ta en tur bland de historiska byarna?
 
 
Opatija är en stad med anor långt bak i tiden. Dess storhetstid inleddes på 1800-talet, då Iginio Scarpa, en rik affärsman från Rijeka, upptäckte den lilla oasen och byggde Villa Angiolina. Scarpa bjöd in noblessen och snabbt började man bygga flera stora och vackra hotell. Det behagliga klimatet bidrog till att göra staden känd som kurort och hit kom många för att kurera sig. Runt Scarpas villa började man anlägga en vacker trädgård, som har utvecklats till en stor botanisk trädgård med otroligt vackra växter. Landet med det glittrande, rena vattnet, de tolvhundra öarna, den gamla historien och den härligt välsmakande medelhavsmaten väntar på att upptäckas av oss! 
 

Dag 11: Vi beger oss mot Nürnberg (ca 68 mil) 

 
Tyvärr är vår bussresa till Kroatien slut och vi måste lämna Opatija för denna gången. Bussen väntar på att få ta oss med genom Slovenien och Österrike innan vi på eftermiddagen når den tyska gränsen. Vi övernattar på samma hotell i Nürnberg som vi gjorde på nerresan. Efter en god middag längtar nog många till de sköna sängarna.
 

Dag 12: Hemma i Sverige igen (ca 62 mil) 

 
En stärkande frukost och våra batterier är laddade igen och chauffören väntar på att få ta oss vidare på vår hemresa. Väl uppe i Rostock tar vi färjan över till Gedser och sedan kör vi på fina vägar genom Danmark. Vi räknar med att vara i Malmö vid 20.00 och då är det dags att säga tack och hej för denna gången. Vi hoppas att ni har fått många fina minnen med er hem och att vi ses snart igen!
 
 

 

PRIS


 
8600:- p.p (del i dubbelrum) 
 
Enkelrumstillägg: 1600:-
 

Inkluderar


 
  • Resa med modern turistbuss med WC, fällbara stolar, TV, och bord
  • Vägskatter i Danmark, Tyskland, Österrike, Sloveninen och Kroatien, 
  • Färje och bro- avgifter
  • Logi (del i dubbelrum) med halvpension fr.o.m middag dag 1 t.o.m frukost dag 12.
  • Reseledare
 
Alla utflykter betalas i SEK ombord på bussen. 
 

Våra resenärer ansvarar själva för införskaffandet av avbeställningsskydd. Vi tillämpar allmänna resevillkor enl. paketreselagen.   

 

 

Program och information


 

Läs innan avresa (resevillkor)

 

 

Information om hotellet


 

 

Grand Hotel Adriatic ****

 
M Tita 200 
Opatija 51410
 
Tel: +385 51 719 010
www.hotel-adriatic.hr/en
 
Grand Hotel Adriatic ligger nära Opatijas centrum med utsikt över Kvarner bukten och dess öar. På plats finns en restaurang, ett café och ett casino. Hotellet har även ett spa med swimming pool, bubbelpool, bastu, turkiskt bad, aromatiska kallduschar, soldäck och relaxavdelning på våning 8. På den nedersta våningen finns massageavdelning. Hotellet har även 2 tennisbanor.
 
 

Övernattningshotell


 
Nürnberg Arvena Park 
Nürnberg **** 
 
Görlitzer Str. 51 
90473 Nürnberg
 
Tel: +49 (0) 911 89 22 - 0
 
På detta hotell med 242 moderna hotellrum blir vi väl omhändertagna. Det finns en spa- och wellness-avdelning samt utrustning för den som vill träna. Här finns även en restaurang och en bar där man kan avnjuta en kvällsdrink.
 
Extra information

 

Bussresa Kroatien

Denna bussresa till Kroatien går inte direkt till Opatija. På vägen gör vi en övernattning i tyska Nürnberg där vi sover på hotell i sköna sängar. Bussresan till Kroatien går sedan vidare mot Opatija. 

 

Solresa Kroatien

Denna bussresa till Kroatien kan ses som en kombiresa eftersom det är en solresa och en upplevelseresa i ett. Du kommer att kunna välja mellan att följa med på utflykter eller så kan ligga på stranden och njuta av din solsemester. Kroatien är det perfekta landet för en solsemester med sitt kristallklara vatten och mysiga restauranger.

 
 

Ryssbybygdens Buss AB, Tel: 0372-40020    -    info@ryssbybygdensbuss.se    -    www.ryssbybygdensbuss.se