Julmarknad Tyskland - Lübeck (Slutsålt)

Datum: 7-9 december 2018 (3 dagar)

 

Följ med på julmarknadsresa till Tyskland. Julmarknaden i Lübeckär ett måste för dig som älskar julen. På stadens gator väntar 100 marknadstånd fyllda med allt från glühwein och smarriga tyska korvar till handgjorda julgranskulor och hantverk. Den gamla hansastaden är fylld med glimmande ljus och julefröjd. Många av stånden på julmarknaden har även maritimt tema på grund av stadens hansatraditioner.

 

Dag 1: Vi beger oss mot årets julmarknad i Tyskland - Lübeck

 
När alla förväntansfulla resenärer har stigit ombord på bussen går färden söderut genom det danska vinterlandskapet och mot julmarknaden i tyska Lübeck. Snart är vi framme i Rödby där färjan väntar på att få ta oss över till Puttgarden. Sedan har vi ca 9 mil kvar innan vi är framme vid resans höjdpunkt – Lübeck och "julmarknad 2018". 
 
När vi har nått vårt mål checkar vi in på hotellet och sedan är tiden fri att göra precis vad man vill. Varför inte ta en tur längs med Lübecks vackert upplysta gator för att komma i julstämning? Gemensam middag på hotellet på kvällen. Tid meddelas på bussen.
 

Dag 2: Dags att inviga julen på Lübecks vackra julmarknad 

 
Efter en stadig frukost är det dags att upptäcka Lübeck och dess julmarknad. I centrum hittar vi frestande butiker och serveringar med läckerheter. Dagen spenderas efter eget behag. Ta en tur bland de ca 100 stånden på julmarknaden där allt från juldekorationer till stora pepparkakshjärtan finns att köpa. Njut av julmusik och varmt glühwein. Strosa runt bland de otaliga affärerna som lockar med spännande erbjudanden och fina julklappstips. Vill ni ta en liten paus mitt i julmyset så ta en tur till hotellet för att vila en stund. 

 

 

 

Dag 3: Tid för hemfärd från julmarknaden
 

 

På söndagsmorgonen intar vi en god frukost och under förmiddagen sker utcheckning från hotellet. Därefter lämnar vi Lübeck med sin julmarknad och tar oss upp mot Puttgarden och gör de sista drykesinköpen på vägen till färjan. Väl i Danmark fortsätter vi vår färd mot Öresundsbron/Helsingör och Sverige. Sedan är det dags att ta farväl av alla nyvunna vänner och hoppas att vi ses nästa år igen - på julmarknad 2019.

  

 

 

Pris


 

2975:- p.p  (del i dubbelrum)

 

Enkelrumstillägg: 800:- p.p

 

Inkluderar 

 • Resa med modern turistbuss
 • Bro- och färjeavgifter
 • Vägskatter i Danmark och Tyskland 
 • 2 nätters logi (del i dubbelrum) med middag ankomstdagen samt två frukostar
 
Vi tillämpar allmänna resevillkor enl. paketreselagen.
 
 

Information


 

Läs innan avresa (resevillkor och info) 

Resevaluta: Euro
 
Bussresa Tyskland: Bussresan till Tyskland går via Malmö/Helsingborg, genom Danmark, till Rödby där vi tar färjan över till tyska Puttgarden. Färjan tar ca 45 minuter. På alla våra bussresor till Tyskland åker du bekvämt i våra turistbussar. 
 

Information om hotellet


 

 

Park Inn by Radisson Lübeck

Willy-Brandt-Allee 1-5 D-23554 Lubeck Germany

+49 (451) 15040

Vårt hotell i Lübeck ligger ett par minuter från centrum, nära Holsten Tor. Härifrån kan du lätt gå på tur i staden eller promenera längs med Travefloden.

 

Hotellet har restaurang, bistro och bar. 

 

Rummen har:

 • Badrum
 • Minibar
 • TV 
 • Gratis WiFi 
 • Skrivbord
 • Hårfön
 • Kassaskåp

Ryssbybygdens Buss AB, Tel: 0372-40020    -    info@ryssbybygdensbuss.se    -    www.ryssbybygdensbuss.se