Seniorresa: Florida med kryssning i Karibien

11 april - 23 april 2018 Denna resa är slutsåld!

 

 En resa i samarbete mellan de olika lokala SPF föreningarna.

 

Följ med oss på en fantastisk resa till underbara Karibien. Hos oss reser Du tryggt tillsammans med Dina vänner. Upplevelserna blir många och garanterat ett samtalsämne lång tid framöver. 

 

 

 

Dag 1 (11 april): Vi anländer till Miami i Florida  

Vid ankomsten väntar buss som tar oss till vårt hotell, Best Western Oceanside Inn, i Fort Lauderdale med härligt läge nära stranden. Fort Lauderdale ligger strax norr om Miami och bussresan tar ca 45 minuter. Efter incheckning kanske den som önskar hinner ta ett dopp i poolen innan middag i närheten av hotellet. (Mer info: https://www.bestwestern.com)  
 

Dag 2 (12 april): Fort Lauderdale - Amerikas Venedig

Först på programmet står en tur med den charmiga hjulångaren Jungle Queen (alt. egen taxibåt med svensk guide) som tar oss runt på de många kanalerna som är karaktäristiska för Fort Lauderdale, staden som också kallas Amerikas Venedig. Här får vi en bra överblick av staden och ser många flotta villor där rika och berömda amerikaner bor. Eftermiddagen är fri för t.ex. sol och bad. På kvällen samlas vi för middag på den polynesiska restaurangen Mai Kai.  

 


 

Dag 3 (13 april): Everglades - Vi besöker indianerna, åker airboat och träffar alligatorer 

Efter frukost ger vi oss iväg med buss för att besöka indianerna i träskmarkerna i Everglades. Inne i naturreservatet gör vi en tur med en s.k. airboat, en särskild båt som svävar fram över träsken. Här finns goda chanser att se alligatorer! Vi äter en lätt lunch innan vi reser tillbaka till Fort Lauderdale. Eftermiddagen och kvällen är fria för egna aktiviteter.  

 


 

Dag 4 (14 april): Slappa i Fort Lauderdale  

Dagen är fri för avkoppling med sol och bad eller egna utflykter. Vi kan t.ex. rekommendera att besöka den populära loppmarknaden Swap Shop eller att göra ett besök i shopping- och nöjesdistriktet kring Las Olas Boulevard.  
  

Dag 5 (15 april): Vi stiger på kryssningsfartyget 

Vi lämnar hotellet vid lunchtid och åker till kryssningsterminalen i Fort Lauderdale. Vid ankomsten checkar vi in på vårt kryssningsfartyg, och nu väntar en underbar kryssning i Karibien på 8 dagar. När vi kommit ombord samlas vi för ett kort välkomstmöte och därefter finns tid att bekanta sig med fartyget innan det är dags för middag. Vi äter tillsammans på samma tid och vid samma bord varje kväll under kryssningen i Karibien. (Läs mer om kryssningsfartyget på www.royalcaribbean.se)

 

 

Dag 6–11 (16-21 april): Kryssning i Karibien  

Under kryssningen varvas dagar till havs med besök i spännande hamnar på karibiska öar. Ombord på fartyget kan vi köpa utflykter för att komma ut och se mer av öarna. Alla dagar ingår helpension, d.v.s. vi har frukost, lunch och middag inkluderat ombord på fartyget. På utflykterna köper vi vår egen lunch, alternativt äter när vi är tillbaka då öppettiderna för lunch ombord är generösa.

 

På dagarna erbjuds också en mängd olika aktiviteter ombord, t.ex. tävlingar och underhållning i salongerna eller ute på däck. Kring det fina poolområdet finns gott om solstolar och här sitter vi gärna länge och bara kopplar av. För den som vill hålla sig i form finns ett fint gym där man kan träna och delta i olika klasser. Skönhetsbehandlingar av alla de slag kan bokas i fartygets fina spa-avdelning. (För behandlingar betalar man extra).

 

På kvällarna visas imponerande shower med professionella artister i fartygets teater och det är olika program varje kväll! Vill vi inte se showen kan vi koppla av i någon av de många barerna eller i kasinot.  

 


 

Dag 12 (22 april): Ankomst Fort Lauderdale  

På morgonen kommer vi till hamnen i Miami. Här väntar buss och en skandinavisktalande guide som tar oss med på stadsrundtur i Miami. Vi får också ett par timmar på egen hand mitt på dagen för lite shopping eller en lätt lunch. Därefter kör bussen vidare till flygplatsen och vi checkar in för flygresan hem. 

 

KRYSSNING:  (Preliminärt program) 
15 APRIL      FORT LAUDERDALE, FLORIDA  
16 APRIL      NASSAU, BAHAMAS  
17 APRIL      CRUISING  
18 APRIL      CHARLOTTE AMALIE, ST. THOMAS  
19 APRIL      BASSETERRE, ST KITTS & NEVIS  
20 APRIL      CRUISING  
21 APRIL      CRUISING  
22 APRIL      FORT LAUDERDALE, FLORIDA 

 

 

OBS! Alla flygtider/priser meddelas under sommaren 2017 

 

 En resa i samarbete mellan de olika lokala SPF föreningarna.

 

Föranmälan sker till: Suzane Christoferson 0733-352513 eller helst på mail ryssbybygdensbuss@live.se 

 

För dem som vill garantera sin plats på denna Karibiska kryssningsresa räknas inbetald bokningsavgift som bekräftelse av plats. Bokningsavgiften är 1000:- per person. Resan är bokningsbar så fort vi vet exakta priser. Vi har begränsat antal platser.


 

 

 

PRIS


 

Preliminärt pris:

25.000  per person                                                  

 

Tillägg utsideshytt, kat F:

1 110 SEK per person 

(även dessa priser är preliminära) 

 

Tillägg balkonghytt, kat D7:

2 110 SEK per person   
(även dessa priser är preliminära) 

 

I priset ingår:  
· Flyg t/r 

· 4 övernattningar på hotell enligt program inkl. frukost  

· Transfer och program i Florida enligt program   

· Kryssning 7 nätter, del i insides dubbelhytt, helpension, hamnskatter & dricks  

· Lokala skatter, svensk reseledare på hela resan 

 

Ingår ej:  

· Transporter, utfärder och måltider utöver ovan nämnda.  

· Avbeställningsskydd  

· Reseförsäkring   

 

 En resa i samarbete mellan de olika lokala SPF föreningarna.

 

OBS! Alla flygtider/priser meddelas under sommaren 2017.

 

Föranmälan sker till: Suzane Christoferson 0733-352513 eller helst på mail ryssbybygdensbuss@live.se 

 

För dem som vill garantera sin plats räknas inbetald bokningsavgift som bekräftelse av plats. Bokningsavgiften är 1000:- per person. Resan är bokningsbar så fort vi vet exakta priser. Vi har begränsat antal platser.

 

 

Information


 

Läs innan avresa (resevillkor och info) 

Resevaluta: Dollar
 

Information om hotellet


 

Best Western Oceanside Inn ****
 
1180 Seabreeze Blvd
Fort Lauderdale, FL 33316, USA
 
 
 

Information om kryssningsfartyget


 

 

 

 

 

 

 

Ryssbybygdens Buss AB, Tel: 0372-40020    -    info@ryssbybygdensbuss.se    -    www.ryssbybygdensbuss.se