Upptäck Berlin och Spreewald (4 dagar)

 
Följ med oss på en långhelg till Berlin och Spreewald i vårvärmen. Berlin lockar med fantastisk shopping och ett rikt historiskt utbud. Vad sägs om att ta en sväng förbi det berömda varuhuset KaDeWe? Eller kanske en tur till Brandenburger Tor kan passa? Vi besöker även naturområdet Spreewald – även kallat ”Brandenburgs Venedig”. Här får vi uppleva en traditionell båttur på områdets många vattenvägar och kanske får du chansen att träffa på folkslaget sorberna som är bosatta i området? Blir du sugen på att följa med?
 

Dag 1: Vi beger oss mot historiska Berlin (42 mil)

 

När alla förväntansfulla resenärer har hälsats välkomna ombord på bussen av vår chaufför och guide börjar resan mot tyska Berlin. Efter en ca två timmars färd igenom Danmark är vi framme i Gedser. Här väntar båten på att få ta oss över till Rostock i Tyskland. Överfarten tar ca två timmar och vi har gott om tid på oss att både äta lunch och handla. Vi är framme i Tyskland ca klockan 13.00 och bussen tar oss på snabba vägar till Berlin och vårt väntande hotell. Vi checkar in och bekantar oss med vårt boende innan det är dags för gemensam middag. 

 

Dag 2: Dags att upptäcka Tysklands huvudstad 

 

Efter en härlig frukost gör vi oss redo för en rejäl stadsrundtur med bussen. Shoppinggatan Kürfursten Damm, den väldiga stadsporten Brandenburger Tor och gränsövergången Checkpoint Charlie är bara några av alla de platser som vi kommer att passera förbi. Resten av dagen får vi tillbringa på egen hand och kan fylla den med vad vi själva önskar. Kanske lite shopping på KaDeWe, ett av Europas största varuhus, kan passa? Eller varför inte strosa runt bland butikerna på Kürfursten Damm eller kanske besöka något museum? På kvällen samlas de som vill för en gemensam middag.

 

 

 

Dag 3: Vi tar en tur till "Brandenburgs Venedig" - Spreewald 

 

I dag ska vi åka till Spreewald som även kallas för ”Brandenburgs Venedig” - ett stort naturskyddat område, döpt efter den 40 mil långa floden Spree. Området består av ett stort antal vattenvägar och kanaler och är även hem till folkslaget Sorberna. Här ger vi oss ut på en ”kahnfahrt” i en av de traditionella pråmarna som sakta stakas fram på vattnet. Vi lutar oss tillbaka och njuter av den underbara naturen i några timmar. I turen ingår även lunch. På sena eftermiddagen är vi tillbaka i Berlin igen. På kvällen blir det gemensam middag för de som önskar.

 

Dag 4: Vi vinkar adjö till Berlin - och åker mot Border Shopen (42 mil)

 

Efter en god frukost är det dags att ta farväl av Berlin för denna gång och styra kosan norröver. ca 42 mil fr. Malmö 42 mil 100 kr p.p Rundtur 375 kr p.p Utflykt Men innan vi hoppar på färjan tar vi oss en tur till Border Shopen för att inhandla lite ”starkare drycker”. När vi är klara tar vi båten över till Gedser. Bussen tar oss vidare genom Danmark och ca två timmar senare är vi i Malmö. Där vinkar vi adjö till alla våra nyvunna vänner och hoppas att vi ses på nästa resa.

 

 

PRIS

 


3195:- p.p (del i dubbelrum)
 
Enkelrumstillägg: 700 :-
 

Inkluderar


 
  • Resa med modern turistbuss med WC, fällbara stolar, TV, och bord 
  • Väg- och färjeavgifter 
  • 3 nätters logi (del i dubbelrum) med frukost (dag 2, 3 och 4)
  • Middag dag 1
 
Våra resenärer ansvarar själva för införskaffandet av avbeställningsskydd. Vi tillämpar allmänna resevillkor enl. paketreselagen.
 

Alla utflykter betalas i SEK ombord på bussen.

 

Program och information 


 

Läs innan avresa (resevillkor och info)

 

Information om hotellet


 
Park Inn by Radisson, Alexanderplatz **** 
 
Alexanderplatz 7 
D -10178 Berlin 
+49 (0) 30-2389-0
 
På moderna Park Inn by Radisson Berlin – Alexanderplatz blir vi väl omhändertagna. Hotellet ligger i hjärtat av Berlin på gångavstånd till Alexanderplatz och TV-tornet. Det har ett spa, en hälsoklubb och bastu. Här finns även 3 restauranger och en bar/lounge. Hotellet har 1012 luftkonditionerade gästrum.

Ryssbybygdens Buss AB, Tel: 0372-40020    -    info@ryssbybygdensbuss.se    -    www.ryssbybygdensbuss.se